Tiramisu

Suroviny

Připravte si pekáček nebo nějakou mísu třeba zapékací a nebo jen plastovou krabici s víkem. Uvařte si asi 2 dcl silnější rozpustné kávy, 2 pytle piškotů, 1 choceňské tradiční pomazánkové, asi 5-6 lžic moučkového cukru, 1 smetanu ke šlehání, 3 lžíce rumu, kakao na posypání.

Pokyny

Začneme první vrstvou piškotů, které klademe na dno mísy (nebo vámi zvolené nádoby). Dáme je v jedné vrstvě, pouze tam kde vzniknou velké mezery položíme další piškot. Piškoty pokapeme opatrně lžící rumu a poté opatrně lžící rozléváme kávu tak, aby všechny piškoty byly pěkně mokré, ale ne tak mokré, aby pod nimi káva zůstávala. Pak vezmeme ruční šlehač a rozšleháme šlehačku s cukrem a tradičním pomazánkovým. Lépe je mít vše vychlazené.

Jakmile vyšleháme, pomažeme první vrstvu piškotů tímto krémem. Celý postup ještě jednou zopakujte. Vrchní vrstvu krému pak přes sítko posypte kakaem. Přiklopte nebo překryjte potravinovou fólií a nechte do druhého dne v ledničce. Druhý den můžete jíst tiramisu rovnou z mísy nebo pomocí lopatky na dorty přenesete svoji porci na talířek.

Zpět

 

YouTube Profil