CHM_Schuti_banner_recept_specle.jpg

Sněhový dortík

Ingredience:

Choceňské tradiční pomazánkové bílé, krupicový cukr (20 dkg),
šlehačka (1 dcl), 2 bílky, trocha citronové šťávy, karamel

Postup:

Sněhové dortíky připravíme vyšleháním bílků s cukrem a citronovou
šťávou do tuhého sněhu. Pomocí zdobícího sáčku na vymaštěný plech
dortíky nastříkáme. Dortíky pak sušíme při 70 °C asi hodinu.
Na krém si vyšleháme šlehačku do tuha a lehce ji vmícháme
do Choceňského tradičního pomazánkového (ochuceného karamelem).
Dortík zdobíme krémem do dvou pater. Vhodnou náplní je dobrá
domácí zavařenina, podávat můžeme také s horkou ovocnou omáčkou.

YouTube Profil