Pomazánkový štrůdl

Suroviny

Těsto: 250 g polohrubé mouky, 250 g neochuceného Choceňského tradičního pomazánkového, 50 g másla nebo Hery (tuku), 1 žloutek, špetka soli. Náplň: 4 velká jablka, 200 g cukru, vanilkový cukr, mletá skořice a kdo má rád, tak rozinky. Strouhanka a máslo na plech a na potření závinu smetana (mléko).

Pokyny

Z pomazánkového másla, Hery, polohrubé mouky, žloutku a soli vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát. Plát posypeme strouhankou a nastrouhanými jablky, které jsme před strouháním oloupali. Jablka posypeme vanilkovým cukrem, cukrem, skořicí a rozinkami. Závin zavineme. :) Plech potřeme rozpuštěným máslem, závin na něj položíme a máslem ho celý potřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C. Těsně před dopečením ještě závin potřeme smetanou nebo mlékem.

Zpět

 

YouTube Profil